Hoch-Und Tiefbau GmbH & Co.KG
BALKAN Region
Ludwig Pfeiffer | O nama | Istorijat

O NAMA

LOKALNO → REGIONALNO → INTERNACIONALNO

Tokom godina, dodate su nove lokacije širom Evrope i dalje. Danas se mreža kompanije proteže od Francuske, Portugala i Italije preko Češke, Slovačke i Balkana sve do Delhija i Hong Konga, nadalje u Latinsku Ameriku sa referentnim projektima u svim krajevima sveta. Kompanija je u posljednjih nekoliko godina pridodala nove zemlje i poslovne segmente, ali je proširila i postojeće mogućnosti.

  • → više od 800 zaposlenih širom sveta
  • → u više od 30 zemalja
Istorijat

PFEIFFER - USPEŠNA PRIČA

POČETAK

Ludwig Pfeiffer je osnovao je građevinsko preduzeće u Kasselu početkom 1930-ih. U početku, preduzeće se fokusiralo na izgradnju vodovodnih i kanalizacionih cevovoda, a u narednim godinama steklo je ugled i reputaciju specijaliste u ovom sektoru.

OBNOVA

Period posleratne obnove u Nemačkoj takođe je imalo povoljan uticaj na Pfeiffer preduzeće. Do šezdesetih godina prošloga veka, preduzeće je već naraslo sa radnom snagom od oko 600 zaposlenih. Međutim, to se uglavnom dogodilo zbog brojnih radnih programa koji su bili na snazi u to vreme, sa ugovorima o izgradnji koji su dodeljeni samo pod uslovom angažovanja nezaposlenih radnika.

1950 - 1970

Narednih decenija svedočimo pravom oporavku. Pfeiffer stiče svoj prvi bager kasnih 1950-ih, unapređujući svoje izvođenje građevinskih radova. Ono što se do tada radilo bilo je bazirano samo na fizičkoj snazi dok sada postaje mnogo brže i efikasnije. U periodu koji je usledio, kompanija ulože ogromna sredstva u građevinske mašine, što dovodi do povećanja obima rada. Istovremeno, kompanija proširuje i dodaje nove oblasti poslovanja u sektoru gasa i daljinskog grejanja ranih 1970-ih.

UJEDINJENJE NEMAČKE

Godine 1989. kada je pao Berlinski zid, kompanija u Kasselu ima oko 100 zaposlenih. Nakon ujedinjenja Nemačke Ludwig Pfeiffer otvara filijale u Leipzigu i Erfurtu. Dok druge kompanije vrše preuzimanje starih građevinskih preduzeća iz Istočne Nemačke po povoljnim uslovima, Pfeiffer je uvek počinjao od nule, sa ambicioznim i motivisanim zaposlenima. Kao potvrdu da smo odabrali pravi kurs, potvrđuje filijala u Leipzigu koja je sada jedna od najvećih građevinskih kompanija za cevovod u regiji. Sledi otvaranje ostalih filijala u Dresdenu, Halle, Berlinu, Magdeburgu, Erfurtu, Augsburgu i Innsbrucku.

OD SPECIJALISTE DO SVEOBUHVATNOG DOBAVLJAČA

U međuvremenu, Ludwig Pfeiffer se razvio, od specijalizovane kompanije u određenim oblastima do pružaoca kompletne usluge. Od izgradnje cevovoda i rehabilitacije kanalizacije sve do izgradnje objekata po sistemu "ključ u ruke" uključujući planiranje i upravljanje projektom pa sve do prodaje materijala i rezervnih delova - Ludwig Pfeiffer nudi sve na jednom mestu.
U ključnim područjima, kao što je izgradnja gasovoda i kanalizacije, spektar se proteže od kućnih priključaka sve do kompletnih sistema cevovoda svih prečnika, pritisaka i materijala. Komapnija je posvećena inovacijama sa ciljem uvećanja raspona usluga. Na primjer, nudimo tehnilogiju bez iskopa instalacija cijevi (vodoravnim utiskivanjem) ili sanaciju cevovoda i kanala koji nadopunjuju naš portfelj.
Ludwig Pfeiffer koristi napredne tehnologije i održive koncepte obezbeđujući time svoje usluge. Decenijsko znanje i iskusno osoblje osigurava uspešnu implementaciju projekata za investitore kako u zemlji tako i u inostranstvu.